BESTEL HET BOEK NU - En betaal GEEN verzendkosten!

Kirsten Verdel

Van Rotterdam naar het Witte Huis
In het hart van Obama's campagne

Verslag uit Obama's war room
Omvang: 320 pagina's
Formaat: 12,5 x 20 cm
Uitvoering: gebrocheerd
Uitgever: Conserve
ISBN: 978 90 5429 279 0
Prijs: € 21,95

De Rotterdamse Kirsten Verdel was de enige buitenlandse stafmedewerker van Barack Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In een boeiend en persoonlijk verhaal beschrijft de 30-jarige Verdel hoe ze samen met haar collega's probeerde om na acht jaar Bush weer een Democraat in het Witte Huis te krijgen.

De unieke kijk achter de schermen in de war room van de Democraten begon in 2005, toen Verdel door PvdA-Tweede Kamerlid Peter van Heemst werd gevraagd om zijn campagne te leiden voor de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Aansluitend werkte Verdel in de landelijke en provinciale PvdA-verkiezingscampagnes, wist met een bliksemactie oud-minister Klaas de Vries op een verkiesbare plek voor de Eerste Kamer te krijgen, om ten slotte na omzwervingen door China en Sierra Leone met de prestigieuze Sauvé Scholarship naar Canada te vertrekken.

In het tweede deel van het boek beschrijft Verdel hoe ze werd gevraagd om als campagnestrateeg voor Obama aan het werk te gaan. Ze werkte in het campagneteam onder andere aan rapid response, opposition research en de debatvoorbereiding van Obama. In een gedetailleerd verslag beschrijft ze hoe de strijd om de verkiezingen steeds negatiever werd. Op meeslepende wijze legt ze uit hoe de Democraten alle aanvallen desondanks wisten af te weren.

Kirsten Verdel (Leiderdorp, 1978) is bestuurskundige, politica en campagnestrateeg. Ze publiceerde over de verkiezingen voor het Financieele Dagblad, Vrij Nederland en was te gast bij onder andere Nova, Netwerk en Goedemorgen Nederland.
   
 

BESTEL HET BOEK NU!

Alle boeken die via deze website worden besteld, krijgt u gesigneerd thuisgestuurd!

Vul onderstaand formulier in en maak binnen drie dagen € 21,95 (incl. verzendkosten naar Nederland) of € 24,50 (verzending naar het buitenland) per boek over naar bankrekening 3559.10.977 ten name van CDM Verdel te Rotterdam, onder vermelding van uw naam, postcode en plaats (buitenlandse bezoekers, klik hier).

Naam:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
Email:
Aantal exemplaren:
Kortingscode:

Voor meer informatie over het boek of de schrijfster, stuur een e-mail of bel 0624 - 524437.